Arakas küsib Kuressaarele antud 10 000 eurot tagasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare linnuse lähistel kinnisvara omav Arti Arakas on nördinud, et linn ei ole suutnud seni korda teha tunamullu kokku varisenud silda; kuigi Arakas annetas linnavalitsuse palvel silla kordategemiseks 10 000 eurot.

2012. aasta mais, mõned kuud pärast seda, kui sild oli kokku kukkunud, pöördus linnavalitsus Arti Arakase firma Euro Houses Developement OÜ poole abipalvega, ärimees polnud kitsi ja annetas 10 000 eurot, kuna lagunenud sild mõjutas ka tema majutusteenust pakkuva Ekesparre Residentsi tööd, kirjutas Saarte Hääl.

Nüüd, aasta hiljem päris Arakas linnavalitsuselt aru, mis on sillaremondist saanud, ja avaldas nördimust, et silda pole ikka veel korda tehtud, abilinnapea Kalle Koov vastas Arakasele selgitusega, et vahepeal läks ehitaja Primus PR maksejõuetuse tõttu minema, uued pakkumised käisid töö tellijal üle jõu ning tagatipuks arvas rahastaja EAS sillaremondi tööde hulgast välja, ta palus Arakaselt ka mõistmist ja lisas, et linnavalitsus on ise siiski hanke välja kuulutanud ja järgmiseks nädalaks peaksid pakkumised käes olema ning sild peaks valmis saama juuli alguseks.

Arakas peab nüüd linnavalitsuse rahaküsimist kohatuks ja veel kohatumaks selle raha vastuvõtmist, ta lisab, et kui linnavalitsus hiilib vastutusest kõrvale ja ütleb, et tema pole seotud, siis tuleb raha tagasi kanda, kuna see on üle kantud ebaõigele objektile, ta viitab ka, et teeseaduse kohaselt tuleb linnal oma tänavad korras hoida ja kui linnavalitsus seda ei suuda, siis tuleb katkise tänava tõttu kannatada saanule kahjud hüvitada.

Arti Arakas lõpetab oma neljapäeval saadetud pöördumise palvega, et linnavalitsus kannaks 10 päeva jooksul tagasi 10 000 eurot, ja teatab, et ta kavatseb kaaluda kahjunõude esitamist, kui linn ei taha võtta vastutust avaliku tee korrashoiu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles