Kerry: USA tõotab kindlalt Jaapanit kaitsta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja tema Jaapani kolleeg Fumio Kishida täna Tokyos.
USA välisminister John Kerry (vasakul) ja tema Jaapani kolleeg Fumio Kishida täna Tokyos. Foto: SCANPIX

Washington «tõotab kindlalt Jaapanit kaitsta», ütles USA välisminister John Kerry täna pärast Põhja-Korea ähvardust, et Jaapani pealinna «neelavad tuumaleegid».

«USA tõotab kindlalt Jaapanit kaitsta,» rääkis Tokyos visiidil viibiv Kerry ühisel pressikonverentsil Jaapani välisministri Fumio Kishidaga.

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA ähvardas reedel, et igasugune Jaapani katse Põhja-Korea raketti alla tulistada toob kaasa sõja.

«Jaapan on alati meie revolutsioonilise armee sihikul ning kui Jaapan astub väikseimagi sammu, süütab sõjasäde kõigepealt Jaapani,» hoiatas KCNA kommentaaris. «Jaapan peab aru pähe võtma ja korralikult käituma.»

Jaapan on paigutanud kardetava Põhja-Korea raketistardi eel Tokyosse ja pealinna ümbrusse Patriot-raketid ning on lubanud rünnaku korral vastata.

«Võime vaid öelda, et rakendame vastuseks ükskõik millisele stsenaariumile kõikvõimalikke meetmeid,» ütles kaitseministeeriumi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles