Tänavu aegub ligi 7000 relvaluba

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik

Sel aastal on aegumistähtaeg ligi 7000 relvaloal, mida on tavapärasest pea poole rohkem. Seetõttu kutsub politsei relvaomanikke relvaluba vahetama aegsasti.

Korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaasi sõnul kohustab relvaseadus relvaloa vahetamist alustada vähemalt kuu enne loa kehtivuse lõppemist. «Aegumisel kaotab relvaluba kehtivuse ning kehtetut relvaluba vahetada ei ole võimalik. Sellisel juhul tuleb omanikul relvad politseisse hoiule tuua, teha uus taotlus relvaloa saamiseks ning sooritada relvaeksam. Seega on kindlasti mõistlikum hakata luba varem uuendama, kui jääda viimasele hetkele,» ütles Põierpaas.

Aeguvate relvalubade suurem hulk on seotud nende väljaandmise tsüklilisusega, kuna relvaluba kehtib viis aastat. Eestis on üle 28 000 relvaomaniku.

Relvaloa vahetuseks tuleb pöörduda elukohajärgse prefektuuri lubadetalitusse ning esitada kirjalik avaldus, vahetamisele kuuluv relvaluba, foto ning tervisetõend. Samuti tuleb eelnevalt tasuda riigilõiv ja tõestada relvaloale kantud relvade olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles