Anvelt: Vene välisluure kasutab ära Eesti sisepoliitilisi nõrkusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

Riigikogu liige Andres Anvelt (SDE) ütles värsket kaitsepolitsei aastaraamatut kommenteerides, et Vene välisluure kasutab ära Eesti sisepoliitilisi nõrkusi oma huvide elluviimiseks, samas on Eesti aga selliseid nõrkusi tublisti vähendanud.

«Kui ühiskonnas on olnud mingid vastuolud või vastasseisud, siis see on ideaalmaastik survestada radikaale,» ütles Anvelt ERR-i uudisteportaalile. «Meie Eesti julgeoleku huvides on selliseid kitsaskohti mitte juurde tekitada ja kujundada ka oma sisepoliitika nii, et naaberriigil oleks minimaalselt millest kinni hakata,» lausus ta.

Sellele, et oleme edasi liikunud ja neid kitsaskohti vähendanud, viitab Anvelti sõnul eelkõige see, et Venemaa on hakanud kasutama nö pehmemaid meetodeid.

Mis puudutab aga aastaraamatus toodud tõdemust, et luureteenistused on muutunud agressiivsemaks, siis see on Anvelti arvates eelkõige põhjendatav sellega, et põlvkonnad hakkavad vaikselt vahetuma ja nt Herman Simmi taolisi inimesi, kes on olnud seotud meid okupeerinud riigi julgeolekuteenistusega jääb aktiivsest elust aina rohkem kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles