Kiisleri haldusreformi kava tekitab mitmes omavalitsuses vastuseisu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalministri pressikonverents haldusreformi teemal. Regionaalminister Siim Valmar Kiisler ja Sulev Valner.
Regionaalministri pressikonverents haldusreformi teemal. Regionaalminister Siim Valmar Kiisler ja Sulev Valner. Foto: Mihkel Maripuu

Haldusreformi projektijuht Sulev Valner on praeguseks kohtunud Raplamaa, Jõgevamaa, Tartumaa ja Põlvamaa omavalitsusjuhtidega ja  kohanud väga palju mõistmist ja toetust, samuti on kõhklejaid ja reformi vastaseid.

Valneri sõnul oodatakse omavalitsustelt nüüd nägemust maakonna tulevasest haldusterritoriaalsest jaotusest, siiani täpseid plaane ükski omavalitsusliit saatnud pole, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tartumaa omavalitsusteliidu aseesimees Ivar Tedremaa ütles, et tema on mitme vallajuhiga arvamusel, et piire ei ole mõtet liigutama hakata.

«Piiride muutmine ei anna tegelikult efekti - see tekitab juurde ääremaastumist ja kui siin tulubaasi poolt veel puudutada, siis kui kaks ebapiisavat tulubaasi kokku liita, siis piisavat tulubaasi ikkagi ei saa,» sõnas Tedremaa.

Tartumaal asuva Piirissaare vallavanema Siim Avi sõnul ei ole praeguse reformiplaani järgi tagatud see, et Piirissaare jääks omaette omavalitsuseks, küll aga võivad erandile loota mõned teised läänerannikul asuvad väikesed saared. Avi sõnul on erinev kohtlemine, aga tegelikult ka sunniviisiline liitumiskohustus põhiseadusvastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles