Reformierakond: kas EP vajab kaht parlamendihoonet?

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kas europarlament ikka vajab kahte parlamendihoonet? Vastavad Reformierakonna kandidaadid.


Kristiina Ojuland:

Selle üle, kas seda kulu annaks ehk kasutada millekski vajalikumaks, tasuks kindlasti arutleda.

Urmas Paet: Ei vaja.

Igor Gärzin: Kahjuks pole ma europarlamendi eluga kursis. Ja mitu maja neil vaja on, ütlen siis, kui näen. Eesti haridusministeerium töötab ju kah kahes linnas - mis tekitabki arvamuse, et ühes linnas töötamine on parem.

Silver Meikar: Lühidalt: ei vaja. Ehkki Euroopa Liidu ametlik asukoht on Strasbourg'is, ei ole kellelegi saladuseks, et suurem osa tööd tehakse Brüsselis. See, et terve parlament 12 korda aastas neljaks päevaks Strasbourgi «kolida», läheb maksma üle 120 miljoni euro. See raha tuleb aga Euroopa maksumaksja taskust. Samas ei ole vähemalt praegu väga reaalne, et Euroopa Parlament ainult Brüsselis oleks, sest sellega peaksid nõustuma eranditult kõik Euroopa Liidu liikmesriigid ning Prantsusmaa on sellele seniajani kindlalt vastu seisnud. Nii kaua, kui Prantsusmaa on Euroopa Liidu liikmesriik, jätkub paraku ka Strabourgi vahet sõitmine.

Mati Raidma: Näen siin eestlasele omast kriitikameelt rohkem kui soovi probleemi (kui see on probleem) olemuse üle arutleda.

Laine Jänes: Tegemist on huvitava küsimusega - efektiivsus versus traditsioon. Kaugelt vaatajana kipub valik langema pigem efektiivsuse poole.

Hannes Astok: Piisaks ühest küll. Aga see eeldaks Prantsusmaale mingi väga suure teene osutamist.

Urve Tiidus: Otstarbekuse koha pealt kindlasti mitte. Olen aru saanud, et Strasbourg'is käiakse istungeid pidamas peamiselt regionaalpoliitilise tähenduse pärast, et elavdada selle linna majandust.

Tõnis Kõiv: See küsimus ei ole Eesti jaoks europarlamendi töö põhiteema.

Kalev Kallemets: Ei, Strasbourg'i asukohast tuleb loobuda, sest pidev reisimine on poliitikute aja ja maksumaksja raha raiskamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles