Raivo Aeg ei kandideeri uueks ametiajaks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg teatas reedesel kapo aastapäeval ootamatult kolleegidele, et tema uueks ametiajaks julgeolekuteenistuse etteotsa ei kandideeri.

«Ma ei taha, et see organisatsioon jääb oma rutiini lihtsalt ringlema,» põhjendas Aeg oma lahkumisotsust Postimehele.

Viimased viis aastat paljude hinnangul kaitsepolitsei juhtimisega edukalt hakkama saanud Raivo Aegi reedene teade uueks ametiajaks mitte kandideerida tuli seetõttu paljudele üllatusena. Veel eelmisel nädalal liikusid poliitilisel tasandil arvamused, et Raivo Aegi jätkamine oleks ilmselt parim variant, sest Aeg on ennast tõestanud hea juhina. Vastava ettepaneku oli talle teinud ka siseminister Ken-Marti Vaher.

«Eks mul oli selle otsuse tegemisel erinevaid kaalutlusi. Ennekõike olid mul küsimused iseendale, sest uus viis aastat kapo juhina tähendab sisuliselt iga viimast kui väga tihedat tööpäeva,» rääkis Aeg. «Küsimus oli, kas mul jätkub sama initsiatiivi, mis seni või tekib mingi rutiin. See on koht, kus tuleb endale ausalt otsa vaadata ja oma perspektiivi juhina hinnata.»

Oma järeltulijana näeks Aeg enda sõnul inimest, kes mõistab, mis asi on julgeolek. «Ma ei hakka kedagi eelistama või soovitama, kuid see inimene peaks sellest organisatsioonist hoolima ja kelle suhtumine oleks läbi ja lõhki riigimehelik,» ütles Aeg.

Nende sõnade valguses oleks otsekui ideaalkandidaat hiljutine siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson, kellel on ette näidata aastatepikkune välisluureteenistuse juhtimise kogemus. Ent Türksonile võib siin saada komistuskiviks jahe isiklik suhe siseminister Ken-Marti Vaheriga.

Raivo Aegist sai kaitsepolitsei peadirektor 2008. aastal. Enne seda jõudis ta kaks aastat juhtida politseiameti tööd. Aegi ametiaega kapos jääb ilmestama esimene tõsisem sisene enesepuhastus - julgeolekuasutus võttis ise vahele nende ridades tegutsenud riigireeturi Aleksei Dresseni ning korruptandist korruptsiooniuurija Indrek Põdra.

Aegi ajal suundusid kaposse tööle mitmed edukad politseiametnikud ehk siis algas üle pika aja taas asutuste vaheline siseroteerumine.

Riigi mõistes kopsaka politseipensioni välja teeninud 50-aastane Aeg ei oska veel öelda, mida ta edaspidi tegema hakkab. Kas ta kavatseb suunduda erasektorisse? «Täna pole selles osas midagi välistatud, sest mingeid otsuseid selles suhtes lihtsalt veel pole,» ütles Aeg.

Raivo Aegi ametiaeg lõpeb 16. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles