Uurimine: Austria tüdruku röövija tegutses üksinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natascha Kampusch
Natascha Kampusch Foto: SCANPIX

Mees, kes röövis 1998. aastal Austria koolitüdruku Natascha Kampuschi ja hoidis teda kaheksa aastat vangis, tegutses üksinda, näitavad esmaspäeval avaldatud rahvusvahelise uurimise tulemused.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ja Saksa uurijate kaasabil läbi viidud uurimise eesmärk oli lükata ümber väited, nagu oleks lapseröövlil Wolfgang Priklopilil olnud kaasosaline.

«Tõendite hindamine näitas, et suure tõenäosusega tegutses Wolfgang Priklopil üksinda,» ütles Saksa kriminaalpolitsei BKA ülem Jörg Ziercke Austria parlamendi tellitud raportit esitledes. «Tulemused kinnitavad üksi tegutsenud kurjategija versiooni.»

Ka kümneaastaselt röövitud ja 2006. aastal põgenenud Kampusch ise on kogu aeg kinnitanud, et Priklopil tegutses üksinda. Viini lähistel Strasshofis asuvast majast võetud DNA-proovid tõendid kinnitasid samuti, et kaasosalisi tal ei olnud.

Kampusch jäi kadunuks 1998. aastal kooliteel. Toona kümneaastase lapse ülesleidmiseks korraldati üks suuremaid politseioperatsioone Austria ajaloos. Tüdruku vangistaja, 44-aastane telekommunikatsioonitehnik Priklopil sooritas pärast tema põgenemist enesetapu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles