Ansip: sotsid näitasid end teistest üllameelsematena

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister pärast reedest erakorralist koosolekut.
Peaminister pärast reedest erakorralist koosolekut. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on koalitsioonipartnerid tüdinud sellest, et sotsiaaldemokraadid näitavad end valitsuses üllameelsetena, IRL ja Reformierakonnale jääb aga negatiivse kangelase roll.

«Ei sobi teistele koalitsioonipartneritele see, et üks erakond on pidevalt olnud üllameelne, kõige ilusa varem loodu kaitsja, teised kipuvad olema kurjad ja tigedad, kes on valmis varem loodut porri tallama,» kommenteeris praegu valitsuses toimuvat peaminister Andrus Ansip Kuku Raadio saates «Ärataja».

Ta tuletas meelde maksete peatamist pensioni II sambasse. «Kaks erakonda olid need, kes nõudsid nende peatamist ja üks sai üllameelselt seda sammast kaitsta. No ei meeldi Reformile ega IRLile nii valusaid otsuseid langetada,» toonitas ta.

Ansipi kinnitusel ei ole töötukassa küsimus ettekääne, et sotse valitsusest välja tõrjuda, vaid tegemist on põhimõttelise ja olemusliku küsimusega.

«Me korjame väga valusaid kärpeid 20 miljoni krooni kaupa ja samas ühel koalitsioonipartneril puudub igasugune soov rääkida miljarditest,» sõnas peaminister ja lisas, et valitsus ei saa raisata aega sellele, et arendada mingit klassivõitluse retoorikat.

Peaministri kinnitusel tuleb töötukassa rahalised probleemid lahendada, vastasel juhul ei ole võimalik negatiivset lisaeelarvet kokku panna.

Ta selgitas, et kui töötus jätkab kasvamist, siis saavad töötukassa rahad peagi otsa, kulud kasvavad järgmistel aastatel juba mitme miljardi võrra, seda raha aga riigil pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles