NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem külastab Eestit

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Täna ennelõunal alustas oma visiiti Eestisse NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem kindral Hans-Lothar Domröse, et arutada koostööd oma Eesti kolleegidega.

Kindral Domröse külastas kaitseväe peastaapi ja kohtus kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrasega ning sai ülevaate kaitseväe operatsioonidest, pikaaegsetest plaanidest ja julgeolekuolukorrast siinses regioonis.

Pärast kohtumisi kaitseväe peastaabis arutab ühendväejuhatuse ülem koostööküsimusi kaitseminister Urmas Reinsaluga ja osaleb NATO Põhjala regiooni kaitsepoliitika alasel  koostöökohtumisel, kuhu kuuluvad Balti- ja Põhjamaade, Ühendkuningriigi, Saksamaa, Poola ja Hollandi esindajad.

Hollandis Brunssumis asuv väejuhatus on üks kolmest NATO operatiivtasandi juhtimisorganist, mille peamine ülesanne on Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF tegevuse pikaajaline planeerimine. Lisaks koordineerib väejuhatus Balti õhuturbe missiooni ning vastutab kollektiivkaitse eest.

Selle aasta novembris korraldab NATO Brunssumi väejuhatus Lätis ja Poolas aasta suurima rahvusvahelise õppuse Steadfast Jazz, eelmine sama väejuhatuse korraldatud õppus viidi läbi 2011. aastal Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles