G4S: madal terrorioht ja rahulik spordikultuur vähendavad Eesti riskitaset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S
G4S Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Turvafirma G4S esindaja ütles Postimehe palvel Eestis toimuvate spordiürituste turvalisust kommenteerides, et üldiselt on siinne riskitase madal.

Turvafirma Eesti valvedivisjoni direktor Villu Õun sõnas, et iga üritust tuleb vaadata eraldi, arvestades selle turvalisust mõjutavaid tegureid tervikuna. «Külastajate arv, nende taust – kas on oodata rahvusvahelist publikut, kas sissepääs saab olema vaba või piletitega – kõik need asjaolud tingivad turvameetmete valiku ja nende mahu,» selgitas ta.

«Samuti arvestatakse turvaplaani koostamisel aastaajaga ning ürituse asukohaga, sest lisaks ürituse enda turvalisusele mõjutavad need tegurid ka naabruses elavate inimeste elurütmi ja liiklust ürituse piirkonnas,» jätkas Õun.

«Jõustruktuuride hinnangul kuulub Eesti madala terroriohuga riikide hulka, ka meie spordikultuur on pigem rahulike killast, mistõttu ka turvameetmed, mida kasutatakse spordiürituste turvamisel, on proportsioonis üldise riskitasemega,» ütles ta.

Õuna sõnul on Bostoni maratoni traagiline näide kinnituseks sellele, et sajaprotsendilist turvalisust on väga raske tagada. «Suure rahvahulgaga üritused, kus sportlaste teekond lookleb läbi linna, valvatav ala on mitukümmend kilomeetrit pikk ning pealtvaatajad ei pea läbima turvakontrolli, on suur väljakutse nii korraldajale kui ka turvalisust tagavale partnerile,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles