Emeriitpaavst Benedictus XVI tähistab 86. sünnipäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emeriitpaavst Benedictus XVI ja paavst Franciscus 23. märtsil Castel Gandolfos.
Emeriitpaavst Benedictus XVI ja paavst Franciscus 23. märtsil Castel Gandolfos. Foto: SCANPIX

Emeriitpaavst Benedictus XVI tähistab teisipäeval oma ajutises kodus paavstide suveresidentsis Castel Gandolfos 86. sünnipäeva.

Benedictus on esimene endine paavst enam kui 700 aasta jooksul.

Teema järeltulija paavst Franciscus soovis oma eelkäijale palju õnne ning pidas tema auks missa. Vatikani teatel oli Franciscusel ja Benedictusel «südamlik telefonivestlus».

Benedictusega koos tähistasid tema sünnipäeva vanem vend Georg, kes on 88-aastane ja peaaegu pime, ning neli itaallasest ilmikõde, kes on aastaid tema juures majapidajatena töötanud. Emeriitpaavsti juures on sünnipäeval ka tema sekretär Georg Gaenswein, kes on ühtlasi paavst Franciscuse kojaülem.

Benedictus on elanud alates 28. veebruarist eraklikult Roomast 25 kilomeetri kaugusel asuvas Castel Gandolfos ega ole sealt kordagi lahkunud. Vatikani teatel veedab endine paavst oma päevi palvetades, teadustööd tehes ja klaverit mängides. Eelmisel nädalal lükkas Vatikan ümber Hispaania ajakirjandusest alguse saanud kuuldused Benedictuse raskest haigusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles