Ilves ootab valitsuselt vastutustundlikkust ja tegusid

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisetülidesse takerdunud valitsus teeb presidendile muret.
Sisetülidesse takerdunud valitsus teeb presidendile muret. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul vajab Eesti otsustusvõimelist, vastutustundlikku ja tegusat valitsust ning just seda ootab ta presidendina peaministrilt ja tema kabinetilt, sõltumata sellest, kas praegune koalitsioon suudab taastada oma töövõime või luuakse uus koalitsioon.


«Globaalses majandus- ja finantskriisis radikaalseid lahendusi otsiv Eesti kaotab valitsusliidus puhkenud tüli tõttu aega ja usaldusväärsust. Seepärast on võimukriis Eestile halb,» ütles Ilves kommentaariks praegu tekkinud sisepoliitilisele olukorrale.



Niisama halb on presidendi sõnul ka otsustusvõimetu valitsus, kes ei suuda leida kiireid ja ammendavaid lahendusi ning takerdub sisetülidesse.



«Kas Eestis jätkab senine koalitsioon või moodustatakse uus võimuliit, igal juhul on vaja valitsuse selget ja parlamendi enamuse toetusega plaani, mille toel tuleb Eesti toime ähvardava eelarvekriisiga nii sellel kui järgnevatel aastatel.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles