Islamiterroristid võtsid filipiini põllumehel pea maha

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemiusku filipiini tüdruk inimröövide vastasel meeleavaldusel.
Moslemiusku filipiini tüdruk inimröövide vastasel meeleavaldusel. Foto: AFP / Scanpix

Filipiinide politsei kätte jõudis täna mõne nädala eest islamimässuliste inimröövi ohvriks langenud farmiomaniku pea. Võimude sõnul otsustasid islamistid mehel pea maha võtta tõenäoliselt seetõttu, et ei saanud tema perelt lunaraha, kirjutab uudisteagentuur AP.

Relvastatud kurjategijad röövisid 61-aastase Doroteo Gonzalese 25. aprillil tema Filipiinide lõunaosas Zamboanga linnas asuvast kodust. Nad viisid ta lähedalasuvale Basilani saarele. Tema eest nõuti 25 miljoni peeso (6,3 miljoni krooni) suurust lunaraha.

Samas kohas hoiavad Al-Qaedaga seotud Abu Sayyafi mässulised veel vähemalt viit pantvangi, kelle eest samuti lunaraha nõutakse.

Gonzalese pea leidsid politseinikud Basilani saarelt Akbari linnast pühapäeval. Filipiinide armee kohaliku esindaja kapten Neil Estrella sõnul on arreteeritud vähemalt kolm Gozalese röövimises osalenud meest.

Abu Sayyafi ridades on umbes 400 võitlejat ja väidetavalt saavad nad raha ka Al- Qaedalt. See rühmitus seisab ka Ameerika Ühendriikide terroristlike organisatsioonide nimekirjas.

Abu Sayyaf on oma inimröövide, peade maharaiumise ja pommirünnakute poolest kurikuulus. Tänavu on nad lunaraha nõudmiseks pantvangi võtnud näiteks kolm Zamboanga õpetajat, laenufirma inkassaatori ja Sri Lanka rahuaktivisti.

Selle aasta jaanuaris tõmbasid nad suuremat rahvusvahelist tähelepanu sellega, et röövisid ära kolm Punase Risti töötajat. Kaks neist on praeguseks vabastatud. Kolmas, 62-aastane itaallane Eugenio Vagni on siiani vangistuses.

Filipiinidel elab ligi sada miljonit inimest. Suurim rahvusrühm on tagalid, kes moodustavad 28,1 protsenti selle maa elanikkonnast. Rohkem kui 80 protsenti filipiinlastest on katoliiklased, moslemeid on viis protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles