IRL: riigieelarve tasakaal on esmatähtis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus arutas tänahommikusel koosolekul poliitilist olukorda ning avaldas muret puhkenud valitsuskriisi üle, erakonna esimehe Mart Laari sõnul on praeguses olukorras peamine tagada läbi riigieelarve tasakaalu stabiilsus majanduses ning tagada maksimaalselt töötajatele töökohad.

«Mida pikemaks kriis venib, seda raskem on 1. juuliks eelarve tulud kuludega tasakaalu viia,» vahendas erakonna pressiesindaja IRLi esimehe Mart Laari sõnu.

Eestseisus kuulas ära ülevaate esimestest kõnelustest Rahvaliiduga ja volitas erakonna esimeest Mart Laari kohtuma kõnelusteks ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Erakonnaga Eestimaa Rohelised.

Peamist tähelepanu pöörati eestseisuses eelarve probleemidele. IRL avaldab muret, et 2009. aasta riigieelarve arutelud on veninud ja 2010. aasta eelarvest pole valitsuses praktiliselt üldse arutatud.

Tänahommikusel koosolekul leppis IRL kokku oma plaani, kuidas 2009. aasta eelarve tulud ja kulud tasakaalu viia.

«Eesti seisab silmitsi raskete oludega – ülemaailmne finantskriis, kasvav töötus; meie pered on keerulises seisus. Meie peamine eesmärk on tasakaalustada riigieelarve. See algab püksirihma pingutamisest valitsuses, mis tähendab ametnike palkade ja riigivalitsemiskulude kärpimist vähemalt 10 protsenti,» sõnas Laar.

IRLil on selge nägemus meetmetest riigieelarve tasakaalustamiseks lähiaastail ja me kanname valitsusvastutust koos partneritega, kes on valmis soodustama ettevõtlust, looma töökohti ja kes on valmis tegema otsuseid, mis ei pruugi küll hetkel olla populaarsed, kuid mida Eesti kriisiga toimetulekuks vajab.

«Meie oleme valmis eelarvet tasakaalustama, me tahame seda teha ja otsime partnereid, kes on valmis sammudeks, mida praegusest poliitilisest kriisist väljumiseks astuda tuleb, riigieelarvet tasakaalustamata pole see praegu aga lihtsalt võimalik,» nentis Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles