Rõivas: Reformierakonna esimeheks saamine pole aktuaalne

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles, et pürib järgmistel valimistel kindlasti taas partei juhatusse, aga kas ta ka aseesimehe või järgmise esimehe rolli võiks saada, ei taha ta spekuleerida.

Tänane Postimees kirjutab, et kuigi Andrus Ansipi valimine Reformierakonna esimeheks ka järgmisel üldkogul on samahästi kui kindel, pakub põnevust aseesimeeste valik. Sel korral on head võimalused aseesimeesteks saada sotsiaalminister Taavi Rõivasel ja justiitsminister Hanno Pevkuril. Aseesimeheks olek on aga omakorda hea positsioon tõusta 2014. aasta sügisel Ansipi ametijärglaseks.

Taavi Rõivas, kui tõenäoliseks peate enda saamist Reformierakonna aseesimeheks?
Traditsiooniliselt on aseesimeeste valik erakonna esimehe teha. Erakonna esimees pakub välja juhatusele oma kandidaadid ja selge on see, et juhatus erakonna esimehe valiku kinnitab. Juhatus on üldkogul aga Reformierakonna liikmete teha. Ma kindlasti kandideerin juhatusse, aga kõikvõimalikud edasised spekulatsioonid on täna ennatlikud. Praeguses juhatuses on aseesimeesteks sobivaid ja seda rolli väärikalt välja kandvaid inimesi kindlasti mitu korda rohkem kui aseesimehe positsioone.

Kas Te olete valmis võtma Reformierakonna juhi positsiooni, kui erakond peaks nii otsustama?
Ei ole üldse aktuaalne teema praegu. Mul on võetud väga suur vastutus asudes tööle sotsiaalministrina ja mul on siin vaatamata sellele, et Igor Mang ennustas, et mul hakkab ametis igav, tegemist väga palju ja energiat ja tahet seda ametit pidada väga palju. Kõik muud teemad ei ole minu jaoks praegu aktuaalsed ja keskendun sellele, et teha seda tööd hästi.

Kes on Teie meelest praegu tõenäolisim Andrus Ansipi järglane erakonna esimehena?
Vara öelda. Iga asi omal ajal. Reformierakonna esimees on Andrus Ansip ja ta on öelnud, et kavatseb järgmisel üldkogul kandideerida ja ma kavatsen teda seal toetada. Sealt edasi, saate isegi aru, on vara spekuleerida.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles