Indrek Tarand: kas EP vajab kaht parlamendihoonet?

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Kalev Lilleorg/Naisteleht

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kas europarlament ikka vajab kahte parlamendihoonet? Vastab üksikkandidaat Indrek Tarand.


Elementaarne vastus on, et ei vaja. Sama elementaarne on, et see asi ei sõltu Eesti esindajatest. Ainuke võimalus kokkuhoiu saavutamiseks on see, kui Prantsusmaa ise (nii valitsus kui ka EP saadikud) teeb ettepaneku Strasbourg'i nädalate lõpetamiseks. See võimaldab ülejäänud Euroopal kaasa tulla. Iga teise riigi sarnane ettepanek sunnib Prantsusmaad kinni hoidma neist väärtustest, millest siinsamas küsitluses räägib Edgar Savisaar. Savisaarel on ses mõttes õigus, et aluslepingutega paikneb EP Strasbourg'is, mitte Brüsselis. Belgiasse tahtsid MEPid kangesti ise - saab Komisjoni-meestega lähemalt sehvtitada ja muidu ka tähtsam olek.


Lähemal uurimisel selgub, et see probleem on väga sarnane riigikogu kuluhüvitiste küsimusele. Ikkagi legaalne ettenähtud summa, mis sissekasseerimist vajab.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles