Laar peab võimalikuks vähemusvalitsuse moodustamist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip ja Mart Laar.
Andrus Ansip ja Mart Laar. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar teatas pärast kohtumist roheliste juhi Marek Strandbergiga, et rohelistega oleks võimalik kokku leppida IRLi ja Reformierakonna vähemusvalitsuse toetamises.

Erakonna Eestimaa Rohelised esimene eestkõneleja Marek Strandberg kinnitas täna kohtumisel IRLi esimehe Mart Laariga, et teatud küsimustes kokkuleppimise järel on nad nõus toetama IRLi ja Reformierakonna vähemusvalitsust, teatas IRL.

Laar ütles roheliste ettepanekuid kriisi lahendamiseks kommenteerides, et neis on mitmeid kokkupuutepunkte IRLi arusaamade ja erakonna poolt juba esitatud ettepanekutega.

«Tegemist oli konstruktiivsete ja heade läbirääkimistega, loomulikult oleks vähemusvalitsuse moodustamine riskantne samm, kuid vähemalt on nüüd see võimalus reaalselt samuti lauale pandud,» lausus Laar.

Tema sõnul on peamine vinduvast valitsuskriisist võimalikult kiiresti väljuda, sest see ei võimalda vastu võtta otsuseid, eelarve tulude ja kulude tasakaalu viimiseks, mis on omakorda eeldused tööpuuduse kasvu pidurdamiseks.

IRLi eestseisus volitas täna hommikul Laari kohtuma kõnelusteks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Erakonnaga Eestimaa Rohelised.

IRL avaldab muret, et 2009. aasta riigieelarve arutelud on veninud ja 2010. aasta eelarvet pole valitsuses praktiliselt üldse arutatud. Tänahommikusel koosolekul leppis IRL kokku oma plaani, kuidas 2009. aasta eelarve tulud ja kulud tasakaalu viia.

Laari sõnul on praeguses olukorras peamine tagada läbi riigieelarveasakaalu stabiilsus majanduses ning tagada maksimaalselt töötajatele töökohad. «Meie peamine eesmärk on tasakaalustada riigieelarve,» märkis ta. «See algab püksirihma pingutamisest valitsuses, mis tähendab ametnike palkade ja riigivalitsemiskulude kärpimist vähemalt 10 protsenti.»

Laari sõnul on IRL valmis eelarvet tasakaalustama ning partei otsib partnereid, kes on valmis sammudeks, mida praegusest poliitilisest kriisist väljumiseks astuda tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles