Valitsus kinnitas uue PPA juhi ametisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Liis Treimann

Valitsus kinnitas täna uue politsei- ja piirivalveameti peadirektorina ametisse Elmar Vaheri.

Vaher asub ametisse 2. maist ja ametiaeg kestab viis aastat.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles valitsuse pressikonverentsil, et uuel PPA juhil seisavad ees mitmed olulised väljakutsed. «Minu jaoks olulisim on politsei- ja piirivalveameti liitmise lõpuleviimine,» ütles Vaher. Tema sõnul saab seda, ühendades piirivalvurite, korrakaitsjate, kriminaaluurijate ja teiste töötajate tegevused üheks suureks tervikuks. «Olgu see võitlus peresuhtevägivalla või tegevuste vastu, mis tekivad Eestis läbi illegaalse immigratsiooni.»

Samuti pidas Vaher oluliseks organisatsiooni ressursi säästmist ja suunamist põhitegevustesse. Prioriteetse teemana tõi ta esile ka võitluse raske peitkuritegevusega, mis on Elmar Vaheri kui kunagise keskkriminaalpolitsei juhi jaoks isiklikult väga oluline.

«Väljakutseid uuel peadirektoril on hulgi, arvan, et tegemist on õige mehega, kelle kogemused ja isikuomadused annavad alust igati eeldada, et PPA selle viie aastaga areneb oluliselt tugevamaks kui ta täna on,» sõnas Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles