Scoutspataljoni asub juhtima major Andrus Merilo

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni uus juht major Andrus Merilo ja kolonelleitnant Vahur Karus.
Scoutspataljoni uus juht major Andrus Merilo ja kolonelleitnant Vahur Karus. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna pärastlõunal andis Paldiskis korraldatud tseremoonial Scoutspataljoni senine ülem kolonelleitnant Vahur Karus pataljoni juhtimise üle major Andrus Merilole. Uus ülem asub pataljoniülema ülesandeid täitma esmaspäeval, 22. aprillil.

Pataljoni viimased neli aastat juhtinud kolonelleitnant Karuse sõnul tõi ülema ametikoht lisaks positiivsetele emotsioonidel kaasa arusaamise, kui rasket tööd elukutselised sõdurid teevad.

«Kõige suurem töövõit on, et oleme nende aastate jooksul suutnud mehitada ja Afganistani saata viisteist Eesti jalaväekompaniid ning need mehed on saanud meie liitlastelt kiita - see on kvaliteedimärgiks tervele pataljonile,» ütles kolonelleitnant Karus «Need on olnud minu teenistuse neli kõige õnnelikumat aastat, kui mul on olnud õnn juhtida ja vastutada.»

Uuele pataljoniülemale soovib kolonelleitnant Karus, et tal õnnestuks Scoutspataljoni konventsionaalse sõjapidamise võimekus viia senisest veelgi kõrgemale tasemele ja jätkata senist arengut.

Major Andrus Merilo teenib kaitseväes alates 1995. aastast. Ta on teeninud erinevatel ametikohtadel Balti pataljonis ja alates 2002. aastast Scoutspataljonis rühma- ja kompaniiülemana ning operatiivjaoskonna ülemana. Aastatel 2010 - 2011 teenis major Merilo maaväe staabi jalaväeinspektuuris. Ta on osalenud sõjalistel välisoperatsioonidel Bosnia ja Hertsegoviinas luureeskadron Baltsquadron-7 ülema asetäitjana, Iraagis jalaväerühma Estpla-10 ülemana ja Afganistanis jalaväekompanii Estcoy-4 ülemana.

Kolonelleitnant Karus teenib kaitseväes alates 1994. aastast. 2007. aastal oli ta Eesti kontingendi ülem Afganistanis, 2003. aastal juhtis ta välisoperatsioonil Kosovos sõjaväepolitsei rühma Estpatrol-7. Scoutspataljoni ülema ametikohale asus kolonelleitnant Karus 2009. aasta 1. juulil. Ta on teeninud Euroopa liitlasvägede peakorteris (SHAPE) vanemstaabiohvitserina ja Pärnu üksik-jalaväekompaniis erinevatel ametikohtadel. Kolonelleitnant Karus jätkab teenistust kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon, mis osaleb NATO operatsioonidel ja on võimeline osalema Eesti-siseste äkkrünnakute tõrjumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles