Kohtu ette astunud endise prokuröri süüdistuse maht vähenes veidi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaksu nõudmises kahtlustatavana arestimajas istunud endise prokuröri abi Silvi Erro esimesi tegusid poliitikas oli küsimus, miks arestikambrite aknad on kaetud läbipaistmatu kilega.
Altkäemaksu nõudmises kahtlustatavana arestimajas istunud endise prokuröri abi Silvi Erro esimesi tegusid poliitikas oli küsimus, miks arestikambrite aknad on kaetud läbipaistmatu kilega. Foto: Põhjarannik

Viru maakohtus algas kolmapäeval protsess pistisesüüdistusega endise prokuröri Silvi Erro üle, kellele kohtueelse menetluse järel esitatud süüdistuse mahtu tuli prokuratuuri kohe protsessi alguses veidi kärpida.

Nimelt loobus prokuratuur Errot süüdistamast valeütlustele andmisele kaasaaitamises, kuna sama süüepisoodiga seotud mees, kes oli samuti koos Erroga kohtu alla antud, oli protsessi alguseks juba surnud. Nii tuligi kohtul lõpetada menetlus surnud süüaluse osas, kuid jätkuvalt peab Erro andma vastust pistise nõudmise katse süüdistuses, temaga koos kohtu ette astunud naine aga pistise vahendamise süüdistuses.

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttoneni sõnul Erro ja temaga koos kohtu ette astunud Svetlana end süüdi ei tunnistanud. «Protsess jätkub neljapäeval Svetlana ja ühe tunnistaja kuulamisega,» lisas Muttonen BNSile.

Süüdistuse kohaselt nõudis Silvi Erro (53) tema juhitavas kriminaalmenetluses kahtlustatavalt Svetlana (46) vahendusel pistist selle eest, et ta ei taotleks kahtlustatava vahistamist. Toimuv oli õiguskaitseasutuste kontrolli all ning kuritegu jäi seetõttu katse staadiumisse.

Samuti süüdistati Silvi Errot selles, et ta osutas vaimset kaasabi kriminaalmenetluses kannatanuna esinevale Yuryle (59) teadvalt valeütluste andmisel. Nimelt soovis Yury muuta oma esialgseid ütlusi, et tema tuttav, kes oli kriminaalmenetluses kahtlustatavana kinnipeetud, vabaneks arestimajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles