Postimees kajastab teisipäeval veteranipäeva sündmusi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus sellest, kui Afganistanis NATO operatsioonil teeninud jalaväekompanii Estcoy-14, logistiline toetusüksus NSE-13 ja staabiohvitserid jõudsid tagasi Eestisse.
Meenutus sellest, kui Afganistanis NATO operatsioonil teeninud jalaväekompanii Estcoy-14, logistiline toetusüksus NSE-13 ja staabiohvitserid jõudsid tagasi Eestisse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval, 23. aprillil tähistatakse Eestis esimest veteranipäeva. Postimees toob päeva sündmused lugejateni video, galeriide ja reportaažide vahendusel.

Veteranipäeva puhul korraldab kaitsevägi 23. aprillil algusega kell 18.30 Tallinna Vabaduse väljakul Veteranirocki. Tasuta kontserdil esitavad Singer Vinger, Terminaator, Ultima Thule ja Tõnis Mägi selleks päevaks tehtud kava.

Päeva raames toimuvad veteranide toetusüritused üle Eesti: väeosad korraldavad veteranidele lõunasöögi, peetakse maha veteranide laskevõistlus, avatakse välisoperatsioonide näitus ja veteranipäeva jumalateenistusel mälestatakse kõiki langenud sõjamehi.

Eesti riik on 1995. aastast saatnud välismissioonidele 2300 kaitseväelast. Nad on teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel ja Vahemerel. Lisaks sellele on kaitseväelased ja kaitseliitlasi saanud vigastada Eestis teenistusülesannete täitmisel või sõjalises väljaõppes. Vabariigi valitsus kinnitas 20. detsembril 2012 Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranipoliitika, mis toob ligi 2500 veteranile ja nende peredele senisest ulatuslikuma toe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles