Dimitri Klenski: milleks meile Euroopa Liit?

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Klenski.
Dimitri Klenski. Foto: Priit Simson

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: üheks europarlamendi liikme ülesandeks on Euroopa Liitu kodumaal esindada. Kuidas vastate lihtsa inimese küsimusele: mis meil sellest Euroopa Liidust üldse kasu on? Vastab üksikkandidaat Dimitri Klenski.


Noh, kasu on tohutu suur. Eesti on saanud viie viimase aasta jooksul mitu korda rohkem raha, kui me euroliidule ise oleme maksnud. Kui sa juba ühined Liiduga, siis pead ka millestki loobuma. Näiteks kroonist Ansip ju tahabki juba loobuda. Kuid esindada ELi Eestis on eriti tähtis meie rõhutud rahvusvähemustele. Täna neid keegi ei kuula ega kuule. Nende esindaja europarlamendis oleks arvestatav poliitik kasvõi vähemuste hääle võimendamisel. See aitaks kaasa probleemi olemasolu tunnistamisele, ja edasi ka selle lahendamise alustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles