Rahvaliit ei rutta Ansipit valitsuse kiirremondil aitama

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan.
Villu Reiljan. Foto: Peeter Langovits.

Parlamendis kuut häält omav Rahvaliit kustutas eile paremparteide lootuse valitsust ülikiirelt remontida.



Eileõhtusel juhatuse koosolekul asus opositsioonierakond seisukohale, et enne kui uue koalitsiooni üle üldse läbi rääkima hakata, tuleb peaminister Andrus Ansipil selgelt kuulutada lõppenuks praegune valitsusliit IRLi ja sotsidega.



Samas ei löönud partei ka ust valitsusse mineku ees kinni. Pressile edastatud avalduses märgiti, et vaidlusalune 1. juulil jõustuma pidanud töölepinguseaduse variant on ka nende meelest ebarealistlik ning hüvitised liiga kulukad – see on ka Reformi ja IRLi positsioon.



«Täna ei tohiks ükski koalitsioonierakond püüda vabaneda vastutusest,» ütleb Rahvaliidu avaldus. Seega jätab partei valitsusremondi edasise käigu osas palli peaminister Ansipile ega anna lubadust, kas on valmis tema valitsuses osalema.



Selge signaali andsid nad üksnes selle kohta, et on nõus teatud tingimustel ametlikesse läbirääkimistesse asuma. Eelkõige on selleks aga tarvis konkreetset kutset.



Eile õhtul Postimehega vestelnud Rahvaliidu juhatuse koosolekul osalenud poliitikud ei soovinud anda ametlikke kommentaare valitsusse mineku tõenäosusest, andes mõista, et kõik on esialgu lahtine.



Küll aga rõhutasid nad erakonna muret riigi ja rahva saatuse pärast ning seda, et Rahvaliit ei kavatse ummisjalu Ansipi valitsusse tormata.



Rahvaliidu endine esimees, parlamendisaadik Villu Reiljan ütles enne juhatuse koosolekut Postimehe küsimuse peale, kas erakond peaks valitsusse minema, et ta on piisavalt kaua valitsuses olnud.



«Teate, mind see küsimus praegu üldse ei eruta,» oli Reiljani reageering ajakirjaniku pärimisele.



Toompea lossis toimunud koosolek keskendus riigi rahalise seisu arutamisele, näiteks võimalike ministrikohtade küsimuseni aga Rahvaliidu juhatus välja ei jõudnudki.



Eile vastas peaminister Ansip riigikogus ka Rahvaliidu kuue saadiku arupärimisele töötukassa rahapaigutuste kohta. Arutelu toimus tavapärasest märksa vaoshoitumalt.



Ansip vastas küsimustele korrektselt ja põhjalikult, ent enamiku ajast ei viibinud peaministrilt põletaval teemal aru pärinud rahvaliitlased isegi oma kohtadel – erandiks vaid arupärimise ette kandnud sotsiaalkomisjoni liige Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles