Kukk: toetusprotsendist ei tasu teha valimiste vahel suuri järeldusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.
Reformierakonna peasekretär Martin Kukk. Foto: Raigo Pajula

Erakondade värskes populaarsustabelis oma toetuse säilitanud Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul ei tasu teha valimiste vahel toetusprotsentidest suuri järeldusi.

«Toetusprotsendid on kõigil erakondadel küllaltki stabiilsed, samas ei teeks ma neist valimistevahelisel ajal kaugeleulatuvaid järeldusi,» ütles Kukk BNSile.

Kui praegu toimuksid riigikogu valimised, toetaks sotsiaaldemokraate 27 protsenti, Reformierakonda 25 protsenti, Keskerakonda 24 protsenti ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 13 protsenti valijatest, vahendas «Aktuaalne kaamera» rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlust.

Kuu varasemaga võrreldes säilitasid sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond oma toetuse. Nii Keskerakond kui ka IRL kaotasid toetajaid kahe protsendipunkti võrra.

Kahe opositsioonipartei kogutoetus oli aprillis 51 ja kahel koalitsiooniparteil 38 protsenti. See vahe ei ole kuu varasemaga võrreldes muutunud.

Emor küsitles 27. märtsist 17. aprillini rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel 880 valimisealist kodanikku. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus. See muudab reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Aprillis oli «ei oska öelda» vastuste osakaal 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles