Indias vägistati 5-aastane tüdruk

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad New Delhi politsei peakorteri ees väljendamas oma viha ja nördimust jätkuva jõhkra seksuaalvägivalla toimumise üle.
Meeleavaldajad New Delhi politsei peakorteri ees väljendamas oma viha ja nördimust jätkuva jõhkra seksuaalvägivalla toimumise üle. Foto: AFP / Scanpix

India politsei arreteeris täna mehe, keda süüdistatakse 5-aastase tüdruku jõhkras vägistamises, mis on taas kord vallandanud pahaste kodanike protestid riigis lokkava seksuaalse vägivalla vastu.

Tüdrukut ravitakse New Dehli ühes parimas haiglas ning viimastel andmetel on ta seisund stabiilne, kuigi vajalik on kirurgiline sekkumine, kirjutab AFP.

Kahtlustatav, 22-aastane Manoj Kumar, tabati Bihari osariigis pärast põgenemist oma äia kodust.

Politsei süüdistab rõivavabriku töölist lapse röövimises New Delhis ning korduvas ründamises 48 tunni jooksul, mil ta hoidis tüdrukut lukustatud ruumis.

«See on koletise käitumine,» ütles politseiametnik Ravindar Kumar, teatades, et kahtlusalust süüdistatakse vägistamises, mõrvakatses ja ebaseaduslikud vabaduse võtmises. Kahtlusalune tuuakse kohtu alla New Delhis.

Alles neli kuud tagasi suri noor naine grupivägistamise järel ning kohalike ajalehtede esikülgedel ilmusid uudised loomastunud Delhist.

Peaminister Manmohar Singh teatas eile õhtul, et ta on taolisest jõhkrast sündmusest sügavalt häiritud ning palus ühiskonnal töötada koos elle nimel, et juurida välja kurjus, mis on võimeline vägistamiteks ja teisteks taolisteks koletuteks tegudeks.

Tüdruk, keda nähti viimati õue mängima minemas, leiti pärast seda, kui inimesed kuulsid ta hüüdeid.

Vigastused tüdruku kaelal viitavad sellele, et ründaja võis üritada teda kägistada ning oli ta seejärel jätnud surema, teatas üks teda ravinud arstidest.

Arstide sõnul on tüdrukul mitmeid raskeid sisemisi ja väliseid vigastusi ning lisaks tugev põletik.

Ründaja oli võimude andmetel üürnik ohvri majas.

«Me tahame õiglust,» hüüdsid tüdrukut raviva haigla ette kogunenud meeleavaldajad.

Meeleavaldajaid ärritas teade, et politsei, kellelt avalikkus nõuab vägistamisjuhtumite vähendamist, oli juhtumi registreerimise osas vastumeelne ning pakkus tüdruku isale raha, et rünnak unustataks.


Vägistamiste ja seksuaalse ahistamisega seotud probleemid on Indias laialt levinud, ent möödunud aasta detsembris toimunud grupivägistamisest saadik on vallandunud jõuline kriitikalaine seksuaalse vägivalla ning üldise naiste olukorra suunas India ühiskonnas.

New Delhid on ligi 16 miljonit elanikku ning see on Indias paigaks, kus pannakse toime kõige enam seksuaalkurjategusid.

Möödunud aastal registreeriti 700 vägistamisjuhtumit, mis on 23 protsenti enam kui 2011. aastal.

Detsembris toimunud grupivägistamise tagajärel võttis India parlament möödunud kuul vastu otsuse seksuaalkurjategijate karistuste karmistamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles