Ruussaar: kaua Reform tahab olla koos langustrendis partneriga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi küsitlusleht
IRLi küsitlusleht Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Ainar Ruussaar küsis erakondade populaarsusuuringuid silmas pidades, kaua soovib Reformierakond veel olla koalitsioonis langustrendis oleva partneriga.

«Võimalik, et Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) enne kohalikke valimisi vastanduvad teineteisele, jäävad küll koalitsiooni, aga vastanduvad,» pakkus Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kohalikud koalitsioonid hakkasid ühel hetkel võtma Toompea koalitsiooni nägu, kuna kohalikud eelarved nuditi väga ära ja kõik soovisid olla erakondades, kes on ka riigis võimul,» sõnas ajakirjanik Toomas Kümmel.

«Seekord kohalikud valimised võivad tulla päris killustunud, kohtadel on palju kohalikke ärimehi, kes võivad koonduda valimisliitudesse,» pakkus ta.

«IRL on muutumas kasulikust varast Reformierakonnale kiviks kaelas, Reformis aga hingatakse kergendunult, sest toetuse langus on peatunud,» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Kujutan ette, kuidas Reformi PR-mänedžerid plaksutasid käsi, kui kuulsid, et IRL kavatseb valijatega uue lepingu sõlmida ja uue küsitluse korraldada,» lisas Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles