USA kanepisuitsetajate kogunemisel sai tulistamises viga kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seattle'i kanepisõbrad tähistavad 20. aprilli.
Seattle'i kanepisõbrad tähistavad 20. aprilli. Foto: Reuters/ScanPix

USA Colorado osariigis Denveris sai laupäeva õhtul marihuaanasuitsetajate meeleavaldusel tulistamises haavata vähemalt kolm inimest, teatas politsei.
 

Lasud tehti mitme tuhande pealises rahvahulgas, mis oli kogunenud kesklinna parki, et tähistada 20. aprilli, mida ameeriklased kirjutavad kujul 4/20 (rääkides öeldakse «neli kakskümmend»). See vastab marihuaana suitsetamise kohta kasutatavale koodinimetusele 420.

Colorado ja Washingtoni osariigi valijad kiitsid möödunud aasta novembris heaks ettepaneku legaliseerida väikestes kogustes marihuaana omamine. Föderaalseaduste silmis on marihuaana aga endiselt illegaalne narkootikum.

«1 meest & 1 naist tulistati. Mõlemat tulistati jalga & vigastused ei ole eluohtlikud,» läkitas Denveri politsei esmalt toimunu kohta Twitteri-sõnumi.

Hiljem öeldi, et on ka kolmas ohver - alaealine, keda kuul riivas ja kes on haiglasse toimetatud.
Kohalik telekanal näitas tulistamise järel vallandunud kaost ja inimesi, kes paanikas kaugemale jooksid. Üllatuslikult ei saanud selles rüseluses keegi viga.

Politsei otsib kahte inimest, keda kahtlustatakse tulistamises.

Ameeriklased on veel šokis pommiplahvatustest Bostoni maratonil, kus sai surma kolm ja viga 140 inimest.

Aprilli algul avaldatud Pew keskuse arvamusküsitluse tulemused näitavad, et esimest korda üle 40 aasta, mil uuringuid on läbi viidud, pooldab ameeriklaste enamus - 52 protsenti - marihuaana legaliseerimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles