Kapo asejuht: terrorist unistab paanilise hirmu levikust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo peadirektori asetäitja Eerik Heldna.
Kapo peadirektori asetäitja Eerik Heldna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna sõnul unistavad terroristid kõige enam paanilise ja kontrollimatu hirmu levikust, kuid seda ei tohiks lasta juhtuda, vaid oma elu ausalt ja rahulikult elada.

Heldna märkis, et ükskõik, kas vaadata Soome koolitulistamisi, mida ei saa võrrelda terrorismiga, Breiviki juhtumit või Eestis väiksemas mastaabis aset leidnud asju, tuleb sündmuse lahendamiseks esitama küsimuse, mis sundis inimest neid samme astuma, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Ilma psühholoogide abita kindlasti sellist suurt ja olulist sündmust lahendada ei saa,» kinnitas Heldna.

«Ma arvan, et kõige rohkem terroristid unistavad sellest, et leviks paaniline ja kontrollimatu hirm. Kui me iga hommik ärkame üles teadmisega, et nüüd kindlasti midagi juhtub, või vähemalt on meil see alateadvuses, siis ma arvan, et terroristid on juba saavutanud sammukese lähemale oma eesmärgile,» ütles kaitsepolitseinik ja lisas, et pidevas hirmus elamine ei ole just see, millest me oleme unistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles