Täna algab riigieksamite periood

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele riigieksam.
Eesti keele riigieksam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab gümnaasiumilõpetajate jaoks riigieksamite periood eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga, mis on kohustuslik riigieksam vene või muu õppekeelega koolis.

Nädala pärast sooritavad abituriendid emakeele eksamit, mis on eesti õppekeelega koolides kohustuslik, vene õppekeelega koolides on vabatahtlike eksamivalikute hulgas.

«Sel aastal tuleb viimast korda gümnaasiumi lõpetamiseks sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid,» ütles SA Innove testide korralduskeskuse juhataja Andres Ääremaa. Järgmisest õppeaastast on gümnaasiumi lõpetamise tingimuseks kolme kohustusliku riigieksami – eesti keele, matemaatika ja võõrkeele sooritamine.

Seoses muudatustega gümnaasiumi lõpetamise tingimustes on õpilasel, kes sooritab sel aastal riigieksami mitterahuldavalt või puudub valitud eksamilt, võimalus korduseksamit teha juba sel suvel. Korduseksamid toimuvad 23. juulist 8. augustini.

Eksamitulemused saab teada riigiportaali www.eesti.ee päringukeskkonna vahendusel. Tulemused sisestatakse andmebaasi ning muudetakse kättesaadavaks järk-järgult vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad.

Riigieksami e-tunnistused on riigiportaali vahendusel kättesaadavad alates 20. juunist. Riigieksamite tulemused on võimalik tellida riigiportaali eesti.ee vahendusel ka oma meiliaadressile.

2013. aasta riigieksamitele registreerus kokku 12 026 eksaminandi, eksamivalikute arv on üle 36 tuhande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles