IRL: Reiljani süüdimõistmine on probleem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna ütles, et Rahvaliidu endise juhi, riigikogu liikme Villu Reiljani süüdimõistmine korruptsioonikuriteos on probleem.

«Selge on see, et uudis [süüdimõistvast kohtuotsusest], mis täna tuli, koalitsioonikõnelusi kergemaks ei tee,» tõdes Tsahkna, soovimata siiski täpsemalt selgitada, millist sammu võiks IRL nüüd Rahvaliidult oodata.

«Jah, IRLi jaoks on see probleem,» kinnitas peasekretär.

Samas lisas Tsahkna, et erakond süveneb eelolevatel kõnelustel siiski eelkõige nendesse otsustesse, mis Eesti riiki kõige rohkem mõjutavad, ehk riigieelarve tasakaalu viimisele.

Postimees.ee andmetel tõusis tänahommikusel Reformierakonna, IRLi ja Rahvaliidu juhtide koosistumisel teemana üles ka tänane Harju maakohtu Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus. Pole võimatu, et Reformierakond ja IRL sooviksid Rahvaliidult, et Reiljan lahkuks riigikogust.

Harju maakohus mõistis täna Villu Reiljani süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja karistas teda 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Süüdi jäid ka advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles