Savisaar: Rahvaliidul on nüüd raske koalitsiooni minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juht Edgar Savisaar arvas, et Rahvaliidul on pärast riigikogu liikme Villu Reiljani tänast süüdimõistvat otsust väga raske uude loodavasse koalitsiooni minna.

«Tuleb tunnistada, et pärast süüdimõistvat kohtuotsust Reiljani kohta on rahvaliitlastel väga keeruline minna koalitsiooni ja Reformierakonnal sama raske neid sinna võtta, rääkigu nad ise mida tahes,» ütles Edgar Savisaar täna hommikul online-intervjuus Postimees.ee lugejate küsimustele vastates.

«Mulle on mitmed inimesed juba öelnud, et need sündmused paistavad välja omavahel seotuna - koalitsiooni läbirääkimised ja süüdimõistev kohtuotsus. Mina ikkagi usun Eesti kohtu erapooletusse, hoolimata sellest, et Reformierakond on teinud mitmeid katseid kohtuinstitutsioone endast sõltuvusse seada,» lisas Tallinna linnapea.

Postimees.ee andmetel tõusis ka tänahommikusel Reformierakonna, IRLi ja Rahvaliidu juhtide koosistumisel Reiljani süüdimõistev kohtuotsus teemana üles. Pole võimatu, et Reformierakond ja IRL sooviksid Rahvaliidult, et Reiljan lahkuks riigikogust.

Harju maakohus mõistis täna Villu Reiljani süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja karistas teda 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Süüdi jäid ka advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles