Toomla: Rahvaliit lähendaks koalitsiooni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla.
Politoloog Rein Toomla. Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla hinnangul oleks sotsiaaldemokraatide asemel Rahvaliidu valitsusse kaasamise tulemuseks lähedasem koalitsioon.

«Sotsiaaldemokraadid on viimastel aastatel kaunis selgelt läinud sinna, kus nende Euroopa kaasamõtlejad on, see on siis tugevalt vasakule, Rahvaliit ei ole nii vasakul, ta lähendaks seda koalitsiooni,» rääkis Toomla Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Politoloog tõi välja, et Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) ning Rahvaliidu maailmavaade ei erine väga üksteisest. «IRL on rahvuslik konservatiivne erakond ja tegelikult sellele rahvuslikkusele ja konservatiivsusele pretendeerib mingil määral ka Rahvaliit.»

Samas nentis politoloog, et IRL ja Rahvaliit erinevad mõningates muudes aspektides. «Rahvaliit on ju Mart Laari kogu aeg süüdistanud ammustes pattudes, aga mis sel maailmavaatega nii väga pistmist on,» märkis Toomla.

Toomla hinnangul on valitsuskriisi lahenduseks kolm võimalust: kas sotsiaaldemokraatidega lepitakse ära, koalitsiooni kaasatakse viimaste asemel Rahvaliit või moodustatakse vähemusvalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles