Kesk-Euroopast smugeldatud relvadega äritsenud jõuk pandi vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Harju maakohus kinnitas täna karistuskokkulepped, millega mõisteti kuritegeliku ühenduse liikmetele Slovakkiast tulirelvade Eestisse smugeldamise ja siin nendega äritsemise eest eri pikkusega vanglakaristused.

Kohus saatis jõugu ninamehed, Dmitri Melnikovi (43) 10-aastaks ja Sergei Stolbovi (48) üheksaks aastaks ja kuueks kuuks vangi; Mart Elerma (51) sai koos varasema kandmata karistuse liitmisega kokku kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Sergei Romanov (41)  viieaastase tingimisi vanglakaristuse, vahendab ERR Uudised.

Koos teistega kohtu all olnud Nikolai Rogatšev (38) sai üheaastase vangistuse, mis asendati aga 716 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kuulusid Stolbov, Melnikov ja Elerma alates eelmise aasta aprillist kuni augustini kuritegelikku ühendusse, mille eesmärk oli varalise kasu teenimine tulirelvade ja laskemoona ebaseadusliku käitlemisega.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel otsisid Stolbov ja Melnikov Kesk-Euroopast relvamüüjad, tellisid neilt tulirelvi ja tõid kauba Eestisse, andes seejärel relvad ostjate leidmiseks ja edasimüügi korraldamiseks Elermale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles