Hiina kindral peab Põhja-Korea neljandat tuumakatsetust võimalikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaatorist Kim Jong-unist tehtud karikatuur Soulis.
Põhja-Korea diktaatorist Kim Jong-unist tehtud karikatuur Soulis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea neljas tuumakatsetus on võimalik, mistõttu peavad jätkuma kõnelused Pyongyangi ja regionaalsete partnerite vahel, lausus Hiina sõjaväe staabiülem kindral Fang Fenghui eile.

«Peking vastustab tugevalt Põhja-Korea tuumaprogrammi ning tahab teiste riikide osavõtul selle likvideerimiseks läbirääkimisi pidada,» ütles Fang.

Hiina eelistab kõneluste jätkumist kuuepoolses formaadis, milles osaleksid sarnaselt varasema kõnelusteperioodiga Lõuna- ja Põhja-Korea, Hiina, Venemaa, Jaapan ja USA.

«Me palume kõigil osapooltel survestada Põhja-Koread lõpetama tuumakatsetusi ning tuumarelvade valmistamist, meie hinnangul on dialoog sobivaks lahenduseks,» märkis kindral.

Olukord Korea poolsaarel hakkas teravnema veebruaris, kui Põhja-Korea korraldas oma kolmanda tuumakatsetuse ning ÜRO julgeolekunõukogu reageeris Pyongyangile kehtestatud sanktsioone oluliselt karmistades. Pingeid süvendasid USA ja Lõuna-Korea iga-aastased ühisõppused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles