Sotsid ootavad peaministrilt selget vastust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid Ivari Padar, Urve Palo, Eiki Nestor ja Jüri Pihl
Sotsiaaldemokraadid Ivari Padar, Urve Palo, Eiki Nestor ja Jüri Pihl Foto: Toomas Huik

Sotside juhatus tunnustab oma ministrite tööd, kes on suutnud raskel ajal teha õigeid otsuseid, nüüd oodatakse valitsusliidu jätkamise või mittejätkamise osas peaministri selget vastust.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus avaldab muret selle pärast, et Reformierakonna ja IRLi tekitatud valitsuskriisi tõttu pole valitsus suutnud õigeaegselt tasakaalustada riigieelarve kulusid ja tulusid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus nõuab peaministrilt selget vastust küsimusele, kas praegune valitsusliit jätkab või mitte. «Just peaministri otsustusvõimetus on halvanud valitsuse töövõime ning enne selguse saamist praeguse valitsusliidu jätkamise või uue valitsusliidu moodustamise osas kaotab Eesti riik lubamatult aega vajalike otsuste tegemiseks ja riskib tõsise sotsiaalse kriisi tekkimisega,» seisis sotside juhatuse tänases otsuses.

Juhatus tunnustab sotsidest ministrite tööd, kes kõik on erinevalt mitmest Reformierakonna ja IRLi ministrist oma valdkonnas vajaliku kulude kokkuhoiu saavutanud ning suutnud teha raskel ajal õigeid otsuseid.

Sotsid on vastu eilses valitsuskabinetis tehtud paremparteide ettepanekutele alandada tulumaksuvaba miinimumi ja vähendada pensione, sest need mõjutavad rängalt kõige väiksema sissetulekuga inimestele.

«Suurendamaks riigieelarve tulusid, teeb Sotsiaaldemokraatlik Erakond ettepaneku tõsta tulumaksu, et katta selle abil riigieelarve puudujääki. Sotside ettepanekut uues majandusolukorras läbi vaadata ka maksupoliitika toetas oma viimasel Eestis viibimisel ka IMF missioon,» lisas erakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles