Galerii: Tori kirikus peeti veteranipäeva jumalateenistust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus toimus tänase veteranipäeva jumalateenistus ja õnnistati Jüriöö tuli.

Avati mälestustahvel Vabadussõjas langenud brittidele ja mälestati kaitseväelasi, kes hukkusid 1997. aastal Kurkses, aga ka järgnevatel aastatel Kosovos, Iraagis, Afganistanis ja viimastel aastatel taas ka Eestis, kokku on selliseid noori 29, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaitseminister Urmas Reinsalu avaldas oma kõnes austust kõigile Eesti langenud sõjameestele, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ütles, et kuigi eestlased ei ole varmad tegema suuri sõnu, ei pea me varjus hoidma neid, kes on ohte trotsides Eesti julgeoleku ja elu edenemise heaks olulise panuse andnud.

Jumalateenistuse pidasid kaitseväe peakaplan Taavi Laanepere ja EELK peapiiskop Andres Põder, tervitussõnad ütlesid kaitseminister ja kaitseväe juhataja ning Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby.

«Me oleme väga tänulikud Jüri Kasele Tori kirikust abi eest mälestustahvli paigaldamisel, täna, jüripäeval, me mälestame kõiki, kes on võidelnud oma riigi eest, Suurbritannia austab ja tänab Eesti sõdureid, me oleme pühendunud tihedale koostööle ka tulevikus,» ütles Briti suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles