Pomerants: kapot pole mõtet lammutada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Riigikogu õiguskomisjoni esimees ja endine siseminister Marko Pomerants arvab, et kaitsepolitsei muutmist puhtalt vastuluureorganisatsiooniks ei oleks vaja.

«Minu jaoks on mõistetav kaitsepolitseiamet ka sellisel kujul ja selliste funktsioonidega nagu ta praegu on. Seal on olemas nii vastuluure funktsioon kui ka kriminaalmenetluse osa selles osas, mis võiks olla seotud ja ohustab riigi julgeolekut. Seda kompetentsi ei ole mõtet minu meelest lõhkuda,» ütles Pomerants ERR-i uudisteportaalile.

«Kui on olemas üks toimiv masinavärk, mis on oma olemasolu õigustanud, siis miks seda peaks muutma lihtsalt sellepärast, et kellelegi tundub, et nii ei peaks olema,» lausus Pomerants.

Justiitsminister Hanno Pevkur ütles üleeile riigikogus arupärimistele vastates, et kaitsepolitseiamet võiks olla ainult vastuluureasutus ning politseile tuleks korruptsiooni uurimisel suurem pädevus anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles