5-aastase tüdruku vägistamisjuhtum käivitas Indias uue protestilaine

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India koolitüdrukud eilsel vaikival protestiaktsioonil loosungiga «Naissoost laps on rahvuslik uhkus».
India koolitüdrukud eilsel vaikival protestiaktsioonil loosungiga «Naissoost laps on rahvuslik uhkus». Foto: AP / Scanpix

Viieaastase tüdruku jõhker vägistamine möödunud nädalal vallandas New Delhi tänavatel uue seksuaalse vägivalla vastu suunatu protestilaine.
 


Politsei peakorteri, parlamendi ja sise- ning peaministri maja ette on kogunenud hulk meeleavaldajaid, kelle seas on üliõpilasi, koduperenaisi ja erinevate sektorite töölisi, kirjutab India ajaleht Daily Bhaskar.

Meeleavaldused pealinna tänavatel on taaselustanud debati Indias lokkava seksuaalse vägivalla teemadel.

New Delhi politsei ülemkomissaari, Neeraj Kumari suunas on kostnud teravat kriitikat, ent sellest hoolimata keeldub ta tagasi astumast. Ta on lubanud, et Viieaastase tüdruku vägistamises süüdistavate vastu võetakse kasutusele karmid meetmed.

Tüdruk on endiselt haiglas, ent arstide kinnitusel tema seisund paraneb ja ravi toimib.

Viieaastane tüdruk kadus möödunud esmaspäeval oma kodust Delhi idaosas. Hiljem kuulsid ta naabrid samast hoonest karjeid ning tüdruk leiti ühest väikesest lukustatud ruumist. Lapse perekond leidis ta väga raskelt vigastatu ja verisena.

Indias on suureks probleemiks seksuaalkuridegude liiga vähene menetlemine ning süüdlastele määratavad kerged karistused. Sageli pakutakse ohvritele kompensatsiooniks raha ning püütakse vältida kohtuprotsesse.

India opositsioon on nõudnud karmimate karistuste rakendamist seksuaalkurjategijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles