Salakaubavedaja ujus öösel Narva lahel 36 kasti salasuitsudega Eesti poole

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28-aastane Mihhail liikus Narva lahel Eesti suunas elektrijõul liikuva vesiliikuriga ja vedas enda järel 36 kasti Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette.
28-aastane Mihhail liikus Narva lahel Eesti suunas elektrijõul liikuva vesiliikuriga ja vedas enda järel 36 kasti Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette. Foto: Ida prefektuur

Eile tabasid piirivalvurid Narva-Jõesuus vesiliikuriga varustatud salakaubavedaja, kes pimeduse varjus üritas üle piirijõe Eestisse toimetada 36 kasti sigaretti.

23. aprilli öösel avastas Narva-Jõesuu kordoni piirivalvur, et  Narva jõe suudmes Narva-Jõesuu muuli vahetus läheduses liigub vees märk, mis liikus suunaga Venemaalt Eestisse ja hoidis kurssi Narva-Jõesuu suvitusranna poole.

Juhtumile reageerisid koheselt piirivalvurid, kes väljusid mootorpaadiga Narva lahte. Seal avastasid nad veekindlasse tumedasse kilesse pakitud ja omavahel nööriga ühendatud plastikust alustele paigutatud sigaretikastid ja ujuja, 28-aastase Mihhaili, kes liikus edasi elektrijõul liikuva vesiliikuriga.

Kasutades appi tulnud Narva-Jõesuu kordoni autopatrulli, toimetati piiririkkuja koos 36 kasti Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarettidega Narva-Jõesuu kordonisse.

«Tegemist oli hoolikalt ettevalmistatud ning kavalalt ja professionaalse varustusega läbi viidud aktsiooniga, kuid piirivalvurite valvsust ei õnnestunud selgi korral petta,» ütles Ida prefektuuri Narva-Jõesuu piirivalvekordoni juht Andrus Tint.

Piiririkkuja koos leitud salakaubaga anti üle Ida tollipunkti esindajale.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja asetäitja Marko Ratti sõnul näitab see juhtum järjekordselt, et salakaubavedajad on salasigarettide üle piiri toimetamisel valmis vägagi suureks ettevõtlikkuseks ja lähenevad loominguliselt oma plaanidele. «Seetõttu ongi meie jaoks võitluses salatubakaga oluline tihe koostöö politsei- ja piirivalveametiga,» lisas Ratti.  

Täpsemate asjaolude välja selgitamiseks alustas maksu- ja tolliameti uurimisosakond kriminaalmenetluse. Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles