Hukutav Villu-faktor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtusaalis
Villu Reiljan kohtusaalis Foto: Eeva Kaun

Vandenõuteoreetikutele meeldib näha seoseid võimuliidu uue partneri otsingus ja Rahvaliidu ikooni Villu Reiljani eilses süüdimõistvas kohtuotsuses pistise nõudmisel.




Samas kiputakse ära unustama fakt, et juba kolm kuud tagasi oli teada, et Reiljani ja tema kaaslaste otsus tuleb just eile. Valitsuskriis võis toona tuha all hõõguda, kuid Rahvaliitu partnerina vaevalt nähti.



Tõtt-öelda ei näe Rahvaliidus partnerit praegu suur osa Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Reformierakonna liikmetest. Ja seda Rahvaliidu kui kooljapartei maine ning Reiljani mainetuse pärast. Kuigi Rahvaliidus on pead tõstmas uus generatsioon poliitikuid, ei suuda paljud kogenud poliitikud kõrvale jätta Reiljanit kui oma erakonna üht peamist niiditõmbajat ja poliitika kujundajat. Villu-faktor teeks ühtviisi lihtsalt rünnatavaks kõik võimuliidu parteid ja õhus oleks alati korruptsioonihõngu.



Kuidagi ei saa võimuliidu kaks suurt nõuda ka Reiljani riigikogust lahkumist, sest Reiljani advokaat teatas, et kaebab otsuse edasi ning parlamendist lahkumise korral tunnistaks Reiljan end justkui vabatahtlikult avalikult süüdi.



IRLi peasekretär Margus Tsahkna tunnistas eile hommikul, et Villu-faktor on nende jaoks probleem. Reformierakond teatas, et nemad jätkavad selles hoolimata läbirääkimisi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles