Esimeses kvartalis hukkus 60 inimest vähem kui mullu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaberneeme liiklusõnnetus.
Kaberneeme liiklusõnnetus. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Ebaloomulikul teel hukkunute arv on võrreldes eelmise aasta I kvartaliga esialgsetel andmetel 60 inimese ehk 36 protsendi võrra vähenenud: selle aasta esimese kvartali jooksul hukkus ebaloomulikul teel esialgsetel andmetel kokku 106 inimest, eelmisel aastal samal perioodil oli hukkunuid 166.

Ebaloomulikul teel hukkunute arv on sel aastal vähenenud liiklussurmade (-25 inimest), narkosurmade (-24), ründe tagajärjel hukkunute (-10), tulesurmade (-8) ning töösurmade (-3) vähenemise tõttu. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga on sel aastal aga suurenenud enesetappude (+7) ja uppumiste arv (+3).

Kõige enam inimesi hukkus ebaloomulikul teel I kvartalis sarnaselt eelmisele aastale enesetapu (kokku 43) ja narkosurma (30) tagajärjel.

Eraldi väljatoomist väärib asjaolu, et liikluses hukkunute arv on sel aastal vähenenud viimase poole sajandi madalaima tasemeni (4 inimest), samuti ei hukkunud meie liikluses selle aasta märtsis esmakordselt mitte ühtegi inimest.

2012. aasta andmetel põhineva Euroopa Liidu statistika järgi on aga liiklusõnnetustes hukkunute arv miljoni elaniku kohta Eestis kõrgem kui Euroopa Liidus keskmiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles