Ametiühingud valmistuvad protestiaktsioonideks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energeetikud mai alguses pealinnas piketeerimas.
Energeetikud mai alguses pealinnas piketeerimas. Foto: Peeter Langovits

Eesti Ametiühingute Keskliit kutsus tänaseks kokku töörühma, mis hakkab ette valmistama protestiaktsioone juhuks, kui riik tahab töölepingu seaduse jõustada ilma kolmepoolse kokkuleppeta.

Keskliidu esimees Harri Taliga ütles, et kui töölepingu seadus tahetakse jõustada nii, et töötajate õigustest sõidetakse teerulliga üle ja tähtsaks peetakse ainult tööandjate huve, on ametiühingud sunnitud alustama protestiaktsioone, vahendasid ERR-i teleuudised.

Ametiühingute teatele on neile jäänud mulje, et kaks valitsusliidu erakonda tahavad iga hinna eest läbi suruda varianti, mis töötajate huvidega ei arvesta.

Ametiühingute ja tööandjate kõnelused uue töölepingu seaduse muutmise ja töötuskindlustuse maksemäära osas pole seni kokkuleppeni viinud.

Ametiühingud on seisukohal, et uue töölepingu seaduse jõustamine ilma töötuskindlustushüvitiste tõstmiseta ei ole vastuvõetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles