Putin: Üldiselt on olukord rahuldav

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Reuters / Scanpix

Putin alustas 12:00 Moskva aja järgi vastamist otseliini küsimustele, millest esimene puudutas Putini seekordse valitsusaja esimesel aastal korda saadetut.

Täidetud lubaduste täpset protsenti ütlemata kinnitas Putin, et on üldiselt rahul toimuva ning valitsuse tegevusega. Ta lisas, et latt sai teadlikult väga kõrgeks seatud ning oli teada, et kõike ei jõua niipea teha.

Olukorra hindas ta üldiselt rahuldavaks ning tõi välja lihtsustunud olud oma firma rajamiseks ning paranenud infrasturktuuri.

Samuti hindas ta positiivseks Venemaa demograafilise olukorra arengud, tuues välja kasvavad sünnid.

Olulisena mainis ta sealjuures kasvavaid lastetoetusi ja palku ning keskmise pensioni tõusmist 10 000 rublale esimest korda üle aastate.

Lisaks kutsus ta üles rahvast andma aega valitsuskabineti liikmetele endi ametisse sisse seadmisega, aastat pidas ta liiga lühikeseks ajaks, et anda hinnanguid valitsusele, kes peab tegelema aastate jooksul kuhjunud probleemidega.


Kohtumise alguses rõhutas Putin, kuidas otseliini formaat annab võimaluse saada ühendust otse rahvaga ning kuulda, millised probleemid on ühiskonnas olulised.

«Formaat on juba tuntud, see on pisut formaalne, ent väga kasulik,» kinnitas ta ning lisas, et otsene kontakt kodanikega on väga oluline ja kasulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles