Putin tõrjus Kudrini kriitikat majandusreformide aadressil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin tänase otseliini küsimustele vastamas.
Putin tänase otseliini küsimustele vastamas. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis täna otsesaates vastulöögi endise rahandusministri Aleksei Kudrini kriitikale majandusreformide aadressil ning avalikustas, et liberaal keeldus pakkumisest valitsusse naasta.


Stuudiopubliku seas olnud Kudrin tegi presidendi aadressil haruldast otsekriitikat.

«Poolikute reformide ja poolikute meetmete süsteem täna ei toimi,» ütles Kudrin ja kritiseeris suutmatust lõpetada Venemaa sõltuvust nafta- ja gaasiekspordist.

Kudrini hinnangul ei ole võimudel koostatud programmi selle sõltuvuse lõpetamiseks.

Sel nädalal levisid kuuldused, et Putin kutsub Kudrini tagasi valitsusse, kust viimane 2011. aastal kulutuste teemal tekkinud lahkarvamuste tõttu lahkus.

Avalikustamata Kudrinile pakutud ametikohta, ütles riigipea, et endine minister oli pakkumisest keeldunud.

President kritiseeris Kudrini-sarnaste liberaalsete majandusteadlaste toetatud karmimaid eelarvemeetmeid nagu kulutuste piiramine ja defitsiidi langetamine. «Karmid meetmed majanduses, mis ei arvesta tagajärgedega sotsiaalsfäärile, ei ole alati õigustatud. Eriti meie riigis, kus meie kodanike sissetulekud on endiselt väga tagasihoidlikud,» nentis Putin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles