Ligi: ministrite palkade tõstmist valitsus arutanud ei ole

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Eesti jääb proportsionaalsele tulumaksule kindlaks.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Eesti jääb proportsionaalsele tulumaksule kindlaks. Foto: Toomas Huik

Valitsus kinnitas neljapäeval riigi eelarvestrateegia aastateks 2014-2017, mille kohaselt tõstetakse ka riigisektoris palku. Rahandusminister Jürgen Ligi ütles pressikonverentsil, et palkade külmutamine tuleb lõpetada, kuid ministrite palgatõusu ei ole valitsus arutanud.

«Valitsus on otsustanud, et riigisektoris tõstetakse palku, aga täpsed numbrid fikseeritakse eelarveprotsessis,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi neljapäeval valitsuse istungile järgnenud pressikonverentsil.

«Siin on vaja veel ministrite ettepanekuid ja kokkuleppeid katteallikate osas, aga see on teadlik valik, et palkade külmutamine tuleb lõpetada. Nii palju oleme oma puudujääkidest üle saanud, mis kriisiajal tekkisid.»

Ligi ütles vastuseks ajakirjaniku küsimusele, et palku inflatsiooniga indekseerima hakata pole kavas. «Mingil juhul ei saa palgapoliitikat ajada inflatsiooni järgi. Selle asja vastu võitleme ka Euroopas,» ütles Ligi.  

Ministrite palkade tõstmist valitsus Ligi sõnul arutanud ei ole. Ta lisas, et palgad ei ole olnud külmutatud kõigi riigitöötajate jaoks, vaid külmutatud on olnud palgafond.   

Peaministri kohuseid täitnud kaitseminister Urmas Reinsalu ütles, et palgafondi kasv ei tähenda valikusektori töötajate arvu kasvu, väljaarvatud riigikaitses.

Ta lisas, et valitsus ei ole pidanud mõistlikuks seni külmutatud ja kärbitud ministrite palku tõsta. «Ministrite palga 20-protsendiline vähendamine on olnud põhjendatud,» märkis ta.

Palkade jagunemise arutelu eri valdkondade vahel tulevaks aastaks seisab suvel ees, ütles Reinsalu.

Riigitöötajate palgatõusu suurus selgub augustis-septembris, pärast rahandusministeeriumi suvise majandusprognoosi tulemuste selgumist.

Pärast kriisi tõusis riigisektori töötajate palgafond esimest korda tänavu, kokku 4,4 protsenti. Rahandusministri sõnul on inimeste arvu vähendamise läbi olnud võimalik riigisektoris palku tõsta ka vahepealsel ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles