Putin: ka Venemaa on rahvusvahelise terrorismi ohver

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin tänase otseliini küsimustele vastamas.
Venemaa president Vladimir Putin tänase otseliini küsimustele vastamas. Foto: SCANPIX

Putin avaldas lootust, et Bostoni tragöödia järel hakkavad Moskva ja Washington tihedamalt koostööd tegema ning meenutas, et Venemaa jaoks pole taolised mured võõrad.

«Ka Venemaa on rahvusvahelise terrorismi ohver,» kinnitas ta.

«Venemaa on üks esimesi ohvreid. Olen alati nördimust tundnud, kui meie lääne partnereid ning teie kolleegid lääne ajakirjandusest nimetasid neid meie barbaarseid, veriseid ja põlastusväärseid tegusid toime pannud terroriste kõigest sissideks.»

«Ärgitan meie partnereid Bostoni tragödiast ajendatuna tihedamale koostööle terrorismivastases võitluses. Ühiselt panustades suudame selliseid hoope ja kaotusi vältida.»

Putini sõnul abistasid Lääneriigid ekstremiste informatsiooni ning poliitilise ja rahalise toetusega.
«Mõnikord tegid nad seda otse, mõnikord kaudsemalt, kuid terroristide tegevust Vene pinnal on alati toetatud.»

«Oleme alati öelnud, et terrorismi ühiseks ohuks nimetamise asemel tuleb selles vallas keskenduda praktilisele koostööle. Tsarnajevite juhtum kinnitab meie teesi,» lisas Putin.

Vene riigipea sõnul ei ole Bostoni pommirünnakute põhjuseks etnilised või usulised probleemid vaid isikute äärmuslikud suundumused.

«Mõned USA poliitikud tahavad Džohhar Tsarnajevit sõjavangiks kuulutada. Kas nad on arust ära? Mis sõjavang? Kas lõuna- ja põhjaosariikide vahel jätkub kodusõda? See on absurdne, nad räägivad rumalusi,» avaldas Putin imestust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles