Sotsid esitasid Tallinna linnapea kandidaadiks Andres Anvelti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkond kinnitas täna toimunud üldkogul Tallinna linnapea kandidaadiks riigikogu liikme Andres Anvelti.

Anvelti kinnitusel tuleb ühe partei ainuvõim asendada Tallinnas ausa ja demokraatliku linnajuhtimisega. «Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks on üheparteilise linnajuhtimise murdmine ning elanike ja kodanikuühenduste tegelik kaasamine linna igapäevaelu korraldamisse,» lausus Anvelt.

«Tallinlased peavad saama sisulise võimaluse öelda sõna sekka oma elu puudutavate otsuste tegemisse. Näiteks detailplaneeringute puhul on sageli nii, et need inimesed, kes uute arenduste vahel elama peavad, saavad  kõige viimasena arvamust avaldada,» rääkis ta.

Sama oluline on Anvelti sõnul riigi ja Tallinna vahelise vastasseisu lõpetamine ning dialoogi taastamine. «Aastaid kestnud keskvõimu ja pealinna vastandumisest on Tallinn ja tema elanikud vaid kaotanud. Linna arengule aitab kaasa koostöö, mitte vastastikune ärategemine ning süüdistuste pildumine,» lausus sotsiaaldemokraatide Tallinna esinumber.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles, et Anveltil on tugev taust sisejulgeoleku valdkonnas, aga ta on ka tunnustatud intellektuaal ja arvamusliider erinevatel teemadel võrdõiguslikkusest korruptsioonivastase võitluseni. «Viimane on tänases Tallinnas eriti oluline,» ütles Mikser.

Anvelt kuulub riigikokku alates 2011. aastast. Enne seda on ta töötanud politseis, olnud keskkriminaalpolitsei ja politseikolledži direktor ning kaitseväe juhataja julgeolekunõunik. Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuulub ta alates 2009. aasta kevadest.

Sama aasta sügisel kandideeris Anvelt kohalikel valimistel, kus ta sai 1195, ning poolteist aastat hiljem riigikogu valimistel, kus ta kogus 3441 häält.

Järgmised kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles