Pussy Rioti liige Tolokonnikova taotleb tingimisi vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkansambli Pussy Riot liige Nadežda Tolokonnikova
Punkansambli Pussy Riot liige Nadežda Tolokonnikova Foto: SCANPIX

Vene punkbändi Pussy Rioti vangistatud liige Nadežda Tolokonnikova taotles reedel ennetähtaegset vabanemist ja ütles, et on vangilaagris juba piisavalt aega veetnud.

«Ma olen vangilaagris piisavalt aega veetnud, mul on selle uurimisest küll: kuus kuud on piisavalt,» ütles Tolokonnikova kohtunikule, vahendas kohtu-uudiste agentuur RAPSI.

Istungil võidakse 23-aastane filosoofiatudeng Tolokonnikova otsekohe vabastada.

Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš mõisteti eelmise aasta augustis süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning neile määrati karistuseks kaheaastane vabadusekaotus. Kolmik esitas 2012. aasta märtsis Moskva Lunastaja Kristuse kirikus president Vladimir Putinit kritiseerinud laulu. Samutsevitš vabastati hiljem apellatsiooni alusel.

Nende protsess pälvis kogu maailmas tähelepanu ja neile on toetust avaldanud sellised kuulsused nagu Madonna, Sting ja Yoko Ono.

Tolokonnikova on kurtnud ränkade peavalude üle Mordvas asuvas naistekoloonias. Tema advokaat Irina Hrunova ütles Zubovo-Poljanski ringkonnakohtus, et naise viieaastane tütar vajab ema. Kaitse luges ette ka üleskutse, millele on alla kirjutanud mitu silmapaistvat opositsionääri, kaasa arvatud Ljudmila Aleksejeva ja Oleg Orlov.

Tolokonnikova on kaevanud edasi noomituse, mis talle tehti selle eest, et ta haiglatiivas olles üht valvurit ei tervitanud. See võib tingimisi vabastamise arutamisel tema kahjuks rääkida.

Pussy Rioti kolm liiget on esitanud Euroopa Inimõiguste Kohtule kaebuse nende kohtlemise pärast vangistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles