Venemaa võib muuta oma adopteerimisseadust homoabielusid lubavate riikide jaoks

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin ütles täna, et Venemaa võib muuta vene laste lapsendamisega seotud lepinguid Prantsusmaa ja teiste samasooliste abielu seadustavate Lääneriikidega.

Putin vastas Kaliningradi oblasti volikogu esimehe Marina Orgijeva ettepanekule, kelle sõnul tuleks lapsendamislepinguid muuta, et Vene lapsi ei saaks lapsendada Prantsuse samasoolised abielupaarid, kirjutab AFP.

«Ma pean täiesti õigeks teha muudatusi vastavates dokumentides. See on praegu aktuaalne küsimus ja me peame selle üle mõtlema,» ütles Putin.

«Me peame reageerima sellele, mis meie ümber toimub. Me austame oma partnereid, aga tahame austust Venemaa traditsioonide ning eetiliste, seaduslike ja moraalinormide vastu,» lisas ta.

Möödunud aastal püüdis Venemaa adopteerimisseadus palju tähelepanu, kui Putin allkirjastas uue seaduse, mis keelas ameeriklastele Vene laste lapsendamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles